Dan's Brown Ale

Det har ikke noget med Dan Brown at gøre

Min svoger Dan er medlem er den Facebook gruppe, som hører til denne side. Dan kan godt lide Brown Ales, så han spurgte efter om jeg ville lave sådan en. Det vil jeg selvfølgelig gerne. Resultatet blev dog en Dark og ikke Brown Ale, men det går nok. Så den står og gærer færdig i mit bryg køleskab. Jeg har prøvet at skeperimitere lidt med den temperatur, øllen gærer ved. Den første uge har den således gæret ved 17 grader og den sidste uge ved 19 grader. Den lavere temperatur skulle give en langsommere gæring, hvor gæren bedre kan arbejde og tilføre mere smag. Jeg bruger min InkBird og et gammelt køleskab til temperaturstyring. I kan læse mere om det her: Temperaturstyring – med InkBrid Itc-308 

Vægtfylde måles ved afslutningen af et hjemmebryg
Vægtfylde målt på brygdag (1068)
Vægtfyde efter gæring
Vægtfylde efter 16 dage (1021)

Dark Ale #1 – BiAB small batch – 11 liter

Mæskning

13 liter vand

Pale Malt 2300g

Cara Crystal 1500g

Chocolate Malt 100g

60 minutter ved 68 grader

20 minutter ved 77 grader

Urtkogning – 60 minutter

Efter 0 minutter 25g East Kent Golding humle

Efter 50 minutter 25g East Kent Golding humle

Køl af til 22-25 grader

Gæring

SafAle US-05 (et brev)

14 dage I gærings glas

Flaskes i 50cl flaske med 2 mini sukkerknalder

Drikkeklar efter min. 2 uger i flaske