Det skal smage godt, men må også gerne se godt ud

Ud over at ens hjemmebryggede øl selvfølgelig skal smage godt, må det jo også gerne se lidt godt ud. Især hvis det er en øl man giver til venner og familie. Sætter man nogle flotte etiketter på ens håndbryg er man godt på vej.

Jeg har eksperimenteret en del med at give mit bryg et visuelt udtryk. På et tidspunkt brugte jeg en guldtush og fik min kæreste som har en pæn håndskrift til at skrive direkte på flaskerne. Det var flot, men gik bare ikke af.

Jeg bruger Beer Labelizer til at lave mine etiketter i. Køber du premium medlemskab (8 usd), har du et væld af muligheder. Jeg downloader de færdige etiketter og printer dem ud på almindeligt papir. Det er vigtigt at de ikke skrives ud på en blækprinter, men i stedet en farve laserprinter, da blækket ellers vil løbe ud. Den nemmeste måde at sætte etiketterne fast på, er ved at pensle dem med mælk. Bare rolig, dine øl kommer ikke til at lugte af sur mælk af den grund.

Den viste øl, er min Tørhumlede Saison. Jeg sætter mine etiketter på når øllen har efterkarboneret i cirka 7-10 dage. I forbindelse med at jeg sætter dem på, vender jeg øllen forsigtigt på hovedet for at genaktivere det sidste gær, så den får lidt ekstra på karboneringen.

Hjemmelavede øl ser flottere ud med hjemmelavede etiketter