Mæskningpose - også kendt som en BiAB

Det første råd jeg fik da jeg ville gå igang med at brygge, var køb en mæskningpose. Dette råd vil jeg hermed give videre. Bruger du full volume mesh som jeg gør (læs mere i min artikel om hvordan jeg brygger), er en mæskningpose nærmest uundværlig.

Det engelske navn beskriver ret godt hvad den gør: Brew in A Bag. Du klarer en stor del af bryg processen i en pose.

Den store fordel er at du samler den malt du mæsker i posen. På den måde er det meget nemt at skille malt og urt, når du er færdig med at mæske. Jeg løfter mæskningposen op over gryden og sætter et kraftigt dørslag (fra IKEA) under det. På den måde kan den urt, som stadig er i malten dryppe ned i gryden. Jeg bruger en grydeske til at presse det sidste urt ud.

Bekvemligheden ved at bruge en mæskepose er dog ikke helt gratis, man skal øge mængden af malt lidt, da efficiency er lidt mindre. Efficiency er et udtryk for hvor meget af det maksimale sukker man trækker ud af malten.

Når jeg er førdig med at brygge og den øllen er sat til gæring, vasker jeg mæskeposen i min vaskemaskine uden sæbe på et 30 graders lynprogram. Husk at ryste den først.

Mæskningpose som bliver brugt til hjemmebryg af øl