Saaz Pilsner

Saaz Pilsner

Nu nærmer sommeren sig, så jeg vil brygge en øl til at nyde en varm sommerdag i haven. Det blev en pilsner type med en slags humle. Jeg har tilsat lidt grovvalsede havregryn for at give godt skum og lidt højere alkohol procent.


Opskriften er ligetil

Mæskning

7,5 liter vand

Pilsner Malt – 1000g

Sauer malt – 100g

Cara Pils – 60g

Grovvalsede havregryn – 50g

15 minutter v. 50 grader – 30 minutter ved 62 grader – 10 minutter ved 78 grader

Udkogning – 60 minutter

Efter 0 minutter 24g Saaz humle

Efter 55 minutter 11g Saaz humle

Køl af til 22-25 grader

Gæring

American B5 West gær ca. 5.5g

14 dage I gærings glas

Falskes i 33 cl flaske med en karbonerings drop

Drikkeklar efter min. 2 uger i flaske


Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få nyt om hjemmebrygningens glæder direkte i din indbakke.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *