Håndbrygget pilsner med Sazz humle

Nu nærmer sommeren sig, så jeg vil brygge en øl til at nyde en varm sommerdag i haven. Det blev en pilsner type med en slags humle. Jeg har tilsat lidt grovvalsede havregryn for at give godt skum og lidt højere alkohol procent.

På grund af gærtypen, kan du lave en håndbrygget pilsner, som kan gæres ved stuetemperatur. Har du mulighed for temperatur regulering, kan andre gærtyper bruges. Lavere temperatur under gæring giver også andre smagsnoter. Læs mere om regulering af temperatur i forbindelse med håndbryg her: Temperatur regulering med InkBird ITC-308

Opskriften er ligetil

Mæskning

7,5 liter vand

Pilsner Malt – 1000g

Sauer malt – 100g

Cara Pils – 60g

Grovvalsede havregryn – 50g

15 minutter v. 50 grader – 30 minutter ved 62 grader – 10 minutter ved 78 grader

Urtkogning – 60 minutter

Efter 0 minutter 24g Saaz humle

Efter 55 minutter 11g Saaz humle

Køl af til 22-25 grader

Gæring

American B5 West gær ca. 5.5g

14 dage I gærings glas – den kan stå ved stuetemperatur (20-22 grader), men vil også nyde godt at en lavere gærings temperatur

Falskes i 33 cl flaske med en karbonerings drop

Nyd din håndbrygget pilsner når den har fået 2 uger i flaske

Hjemmelavet pilsner med Saaz humle