Dit første bryg? Køb et ølbrygnings kit

kit til ølbrygning gør at du selv kan brygge din øl. Her ser du mit første bryg (sammen med to andre håndbryggede øl)

Mit første bryg var det som fulgte med det starter kit jeg købte. Modsat mine andre indlæg, skriver jeg ikke opskriften, da den ikke tilhører mig.

Jeg kan varmt anbefale at starte ned et brygge kit, da der er alt hvad man skal bruge for at komme igang med håndbryg.

Jeg købte selv dette kit: BREW BOX MED MICRO- ALL GRAIN KIT – MOSAIC SMASH IPA

Det er ikke det vilde brygudstyr man skal bruge, alt er med i kassen. Du skal bruge en stor gryde (over 10 liter), en stabil varmekilde (induktion eller gas er rigtigt godt) og et solidt dørslag.


Der medfølger følgende i ølbrygnings startsættet

Malt – afmålt og valset

Humle – delt op i nummererede poser, så du kan se hvor de skal bruges i urtkogningen.

Tørgær – husk at læg det på køl, hvis du ikke vil brygge med det samme du får ølbrygnings kittet.

Gærglas på 5 liter – vigtigt må ikke skodes, giv det eventuelt en tur i opvaskemaskinen ved 70 grader. Jeg har erfaring for at lågene ikke har så godt til opvaskemaskinen.

Gærlås – sørger for at den CO2 som gæren danner kan komme ud af glasset uden at der kommer forurening i brygget.

Termometer – bruges under mæskning af ens bryg til at holde øje med temperaturen og igen under afkøling af urten (som ens bryg hedder før det bliver til øl). Husk at steriliser det med kogende vand når du måler temperaturen på den afkølede urt så du ikke får en infektion i din øl.

Humlesok – lille pose som du kommer humlen i under urtkogningen.

Hydrometer – bruges til at måle vægtfylde af dit bryg inden gæring (OG – Original Gravity) og efter endt gæring i gærglas (FG – Final Gravity)

Måleglas – bruges sammen med hydrometer til at måle vægtfylde. Vigtigt må ikke kommes i opvaskemaskine, da det så bliver uklart (som mit gjorde).

Flasker med patentlåg – skal skoldes eller steriliseres på anden vis inden brug.

Opskrift – husk at juster processen lidt hvis du bruger en mæskepose som jeg anbefaler lidt længere nede.


Jeg anbefaler at man køber to ting mere

En mæskningpose (BiAB – Brew in A Bag) – en mæskningpose letter arbejdet med at brygge øl rigtig meget. Det er en nylon pose som ligger inden i gryden og gør at du nemt kan skille den mæskede malt og urten. Det sparer også en del opvask.

En rørespade – det er bare et meget bedre redskab til hjemmebryg end en grydeske, skaftet er længere og der er huller i spaden som gør at det er nemmere at røre i urten.

Hvis du vil vide om hvordan jeg brygger min øl, kan du læse i den af min side som handler om Bryg Metoden. Læs den gerne inden du laver dit første bryg.


Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få nyt om hjemmebrygningens glæder direkte i din indbakke.