Hallertauer Mittelfruh IPA som jeg brygger den

Hjemmelavet IPA, sådan en kan du også selv brygge

Da jeg havde brygget den øl som fulgte med kittet, og den stod og gærede fint i det 5 liters brygglad, som fulgte med kittet, besluttede jeg mig for at købe flere gærglas og brygge en IPA mere.

Denne gang fandt jeg inspiration inde på Beercalc, som er et fremragende til at finde og lave opskrifter. Valget faldt på endnu en SMASH IPA, denne gang på Hallertauer Mittelfruh humle og Munich Malt. Et SMASH bryg er kendetegnet ved at man kun bruger en slags humle og en slags malt.


Hvis du også vil brygge en IPA kan du følge denne opskrift

Mæskning

6 liter vand

Malt Munich Malt 1000g

Grov valsede havregryn 50g

45 minutter v. 67 grader – 30 minutter ved 78 grader

Udkogning – 60 minutter

Efter 0 minutter 7g Hallertauer Mittelfruh humle

Efter 30 minutter 7g Hallertauer Mittelfruh hume

Efter 59 minutter 7g Hallertauer Mittelfruh humle

Køl af til 22-25 grader

Gæring

Nottingham Ale Yeast ca 5.5g

14 dage I gærings glas

Falskes i 33 cl flaske med en karbonerings drop

Drikkeklar efter min. 2 uger i flaske

Hent opskrift på håndbrygget IPA

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få nyt om hjemmebrygningens glæder direkte i din indbakke.