Man har en plan… Stout

Smags ingredienser til bryg af stour

Engang imellem går alt som man har planlagt og tingene kører bare, andre gange knapt så meget. Dette skulle have været en Stout gæret med SafAle US-05 (jeg havde en halv pakke til overs fra min Enebær Porter). Der skulle også tilsættes engelsk lakrids, men dagen før jeg ville brygge, fandt jeg ud af at det ikke længere bliver solgt på apoteket. Heldigvis havde jeg stjerneanis og høvlet lakridsrod liggende, så jeg kunne godt få den smag jeg gerne ville. Bryg processen forløb godt, jeg rydder altid løbende op for at have plads nok i vores lille køkken. Under den oprydning røg mit vakuum pakkede halve brev med SafAle US-05 gæren ud, helt ud.. Nu var gode råd dyre, men heldigvis havde jeg endnu et halvt brev gær liggende, dog ikke lige den idelle type i forhold til hvad jeg havde forstillet mig. Men Bulldog American West B5 gær vil under alle omstændighedder være bedre end ingen gær.


Opskriften kom derfor til at se sådan her ud

Mæskning

7,5 liter vand

Pale Malt – 800g

Crystal Malt – 115g

Roasted Barley – 105g

Black Malt – 50g

Grovvalsede havregryn – 50g

60 minutter v. 67 grader – 20 minutter ved 76 grader

Udkogning – 60 minutter

Efter 0 minutter 2g Crystal humle

Efter 0 minutter 2g UK Progress Humle

Efter 0 minutter 8g Willamette humle

Efter 0 minutter 2 grene af en stjerneanins

Efter 0 minutter 5g lakridsrod spåner

Efter 59 minutter 2g Cascade Humle

Køl af til 22-25 grader

Gæring

Gær: Bulldog American West B5

14 dage I gærings glas

Flaskes i 33 cl flaske med en karbonerings drop

Drikkeklar efter min. 2 uger i flaske

Opskrift til håndbryg af stout

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få nyt om hjemmebrygningens glæder direkte i din indbakke.