Lakrids Stout, måske

Nogle bryg er åbenbart mere forfulgt af uheld end andre. Nu ville jeg brygge min Lakrids Stout, den som jeg ville have brygget da jeg endte med at lave min Man har en plan… Stout. Så jeg fik købt engelsk lakrids og SafAle US-05 gær. Alt forløb planmæssigt på bryggedagen, hvor jeg i øvrigt bryggede min Saaz Pilsner, som jeg sidder og nyder imens jeg skriver dette. Fik hældt det færdige bryg på gærglas.

Cirka 1-1½ dag efter brygning var gæringen i min Saaz Pilsner godt igang med god aktivitet i gærlåsen. Der skete dog intet i det glas, hvor min Stout stod. Gav det et par dage mere, og tilsatte den anden halvdel af brevet med SafAle US-05 gær, stadig ingen aktivitet efter to dage. Nu var gode råd dyre og jeg var gået tør for SafAle gær, heldigvis havde jeg stadig et halvt brev American B5 West gær, som jeg tilsatte. Det nogenlunde gang i gæringen.

Jeg har stadig til gode at smage den, men opskriften kom med nødvendige justeringer til at se sådan her ud

Mæskning

7,5 liter vand

Pale Malt – 800g

Crystal Malt – 115g

Roasted Barley – 105g

Black Malt – 50g

Grovvalsede havregryn – 50g

60 minutter v. 67 grader – 20 minutter ved 76 grader

Urtkogning – 60 minutter

Efter 0 minutter 2g Crystal humle

Efter 0 minutter 2g UK Progress Humle

Efter 0 minutter 8g Willamette humle

Efter 0 minutter 10g knust stang engelsk lakrids

Efter 59 minutter 2g Cascade Humle

Køl af til 22-25 grader

Gæring

SafAle US-05 ca 5.5g ved start, endnu 5,5g efter 3 dage. 5.5g American B5 West gær tilsættes efter 5-6 dage.

14 dage I gærings glas, nedstir gerne glas undervejs. Ryst jævnligt og band gerne lidt imens du gør det.

Falskes i 33 cl flaske med en karbonerings drop

Drikkeklar efter min. 2 uger i flaske

Engelsk lakrids som jeg bruger i min brygning af øl