Enebær Porter

gærglas med 2 forskellige slags øl

Nu begynder det at blive spændende! Jeg er stor fan af de helt mørke øl typer som Stout og Porter. Jeg var dog lidt tilbageholdende med at brygge en af de to øl typer, da man som regel skal bruge mange forskellige slags malt og humle for at brygge dem. Men nu var jeg, efter succesen med mine to første bryg, ret sikker på at det var en hobby jeg vil blive ved med at dyrke, så jeg kunne godt investere i nogle flere forskellige råvarer. Det hjalp også at min lokale bryg butik J.M.Bryg har bland selv malt, så man kan sende en mail med en opskrift og så afhente malten opmålt i de ønskede mængder og valset.

Bryg metoden er den samme, som med de to forgående øl jeg har brygget, men der var en del mere malt i brygget og en noget mere markant duft i huset.

Som nævnt er der en del flere ingredienser i opskriften:

Mæskning

7,5 liter vand

Pilsner Malt – 1111g

Cara Aroma – 315g

Cara Munich II – 148g

Roasted Barley – 67g

Chocolate Malt – 148g

Black Malt – 34g

45 minutter v. 65 grader – 30 minutter ved 78 grader

Udkogning – 60 minutter

Efter 0 minutter 9g Progress (UK) humle

Efter 0 minutter 5 hele enebær

Efter 30 minutter 6g Progress (UK) humle

Efter 59 minutter 7g Progress (UK) humle

Køl af til 22-25 grader

Gæring

SafAle US-05 ca 5.5g

14 dage I gærings glas

Falskes i 33 cl flaske med en karbonerings drop

Drikkeklar efter min. 2 uger i flaske

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få nyt om hjemmebrygningens glæder direkte i din indbakke.