Igen en håndbrygget porter med enebær

Det var en trist dag, da jeg åbnede den sidste af de 9 33 cl flasker, som mit første bryg af denne opskrift gav. Derfor besluttede jeg mig at købe en større gærspand og øge mændgen til 10-11 liter, hvilket er det maksimale jeg kan brygge i den 18 liters gryde jeg bruger. Jeg ville også gerne have enebær smagen til at træde mere frem, så jeg øgede mængden af enebær med 50%

Opskriften, som giver 10 liter håndbrygget porter på flaske er

Mæskning

12 liter vand

Pilsner Malt – 2211g

Cara Aroma – 630g

Cara Munich II – 300g

Roasted Barley – 140g

Chocolate Malt – 300g

Black Malt – 70g

45 minutter v. 65 grader – 30 minutter ved 78 grader

Urtkogning – 60 minutter

Efter 0 minutter 18g Progress (UK) humle

Efter 0 minutter 15 hele enebær

Efter 30 minutter 12g Progress (UK) humle

Efter 59 minutter 14g Progress (UK) humle

Køl af til 22-25 grader

Gæring

SafAle US-05 ca 11g

14 dage I gærings glas

Falskes i 50 cl flaske med to mini sukkerknalder

Drikkeklar efter min. 2 uger i flaske

Håndbrygget porter i flaske