Eastern Trippel, eller noget der minder om det

Eastern Trippel, eller noget der minder om det

Jeg ville gerne prøve at brygge en tripple selv. Det skulle have været en trippel, men endte som en ale ville nok have været en mere korrekt overskrift. Jeg fandt en opskrift inde på Beercalc, som jeg lod mig inspirere af, jeg lavede lidt ændringer, så den passede til de råmaterialer jeg havde liggende. Resultatet blev en drikkevenlig øl, som mest af alt minder om en ale, hvilket nok i høj grad skyldes mit valg af gær.


Opskriften er ret ligetil, 2 slags malt plus lidt havregryn og en tysk humle.

Mæskning

7,5 liter vand

Pilsner Malt – 1250g

Pale Malt – 175g

Grov valsede havregryn 50g

45 minutter v. 67 grader – 30 minutter ved 78 grader

Udkogning – 60 minutter

Efter 0 minutter 11g Saaz humle

Efter 50 minutter 6g Hallertauer Mittelfruh humle

Køl af til 22-25 grader

Gæring

Nottingham Ale Yeast ca 5.5g

14 dage I gærings glas

Falskes i 33 cl flaske med en karbonerings drop

Drikkeklar efter min. 2 uger i flaske


Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få nyt om hjemmebrygningens glæder direkte i din indbakke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *