Det første bryg

Det behøves hverken være svært eller specielt dyrt at brygge øl. Man kan købe et kit som dette Mosiac SMASH IPA kit flere steder, som har næsten alt du skal bruge til det første bryg. Jeg vil kraftig anbefale at købe to ting som ikke er med i kittet en BiAB (mæske pose) og en god rørespade til at røre i din urt (det hedder øllen imens du er i færd med at brygge den).

Rørespaden er til at få slået eventuelle klumper af malt fra hinanden, så man ikke får “melboller”.

BiAB/mæskeposen letter arbejdet utroligt meget under brygningen og sparer en hel del opvask, hvilket afgjort også er værd at tage med.

Fordelen ved et kit er at du får (næsten) alt hvad du skal bruge. Alt er pakket og afmålt i mærkede poser, så det er bare at gå igang med at følge opskriften. Der er råvarer, gærglas, hydrometer, flasker og så videre med. Det eneste du skal have i forvejen er en stor gryde, et dørslag og en komfur som er nogenlunde god til at regulere varmen på.

Du kan læse mere detaljeret om hvordan du laver det første bryg på siden om hvordan jeg brygger mine øl.

Humle pakket i afmålte poser i et bryg selv ølkit