Citra SMASH IPA

Citra SMASH IPA

Den her opskrift kan jeg desværre ikke tage æren for. Jeg har fået den af Jesper, som fik mig lokket igang med at brygge.

Mit bryg fik en lille infektion, hvilket oftest medfører at øllen bliver udrikkelig. Heldet følger de tossede og nogle gange også nybegynderne, i hvert fald var det en af de mere venlige infektioner (brettanomyces) som gav øllen karakter og en “bretted ” smag. Nok desværre ikke noget jeg kan genskabe.


Opskriften jeg fik af Jesper ser således ud

Mæskning

7,5 liter vand

Pilsner Malt – 900g

Grov valsede havregryn 400g

45 minutter v. 65 grader – 30 minutter ved 75 grader

Udkogning – 60 minutter

Efter 0 minutter 5g Citra humle

Efter 55 minutter 3g Citra hume

Køl af til 22-25 grader

Gæring

Nottingham Ale Yeast ca 5.5g

Efter 7 dages gæring skal der tilsættes 10g Citra humle

14 dage I gærings glas

Falskes i 33 cl flaske med en karbonerings drop

Drikkeklar efter min. 2 uger i flaske


Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få nyt om hjemmebrygningens glæder direkte i din indbakke.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *